3FM eat your heart out

Wat de DJ’s van 3FM kunnen, kunnen René Tuithof, Bastiaan Meijer, Jorin Schriemer en Erwin Holthuijsen ook. Van 10 t/m 12 december sierde een glazen huis het Raadhuisplein in Bodegraven. Voor het gemeentehuis stond het vierkante glazen huis, gevuld met vier DJ’s die zich 48 uur lang inzetten voor het goede doel, aangevuld met
dag gasten en mensen van de crew.

Een shantykoor staat zingend heen en weer te wiegen en ontvangt het ene applaus na het andere. Achter hun een overdekt podium voor de artiesten die voor live muziek zorgen en tussen de tent en het glazen huis in, de mogelijkheid om overdekt te zitten en live mee te luisteren. Er tegenover een aantal grote tenten van de goede doelen die met deze actie gesteund worden, zoals De Zonnebloem, de Voedselbank

Bodegraven en Stichting Dierennoodhulp. Jongeren, ouderen en zelf mensen in Charles Dickens stijl; het
kerstgevoel vult de straten van Bodegraven. “Gelukkig is het droog. Dat was gisteren wel anders”, aldus een bezoeker die af en toe meedeint met de zeemansliederen.

Kinderen mogen touwtje trekken, er worden lootjes en bingokaarten verkocht, lege flessen ingeleverd en geld gedoneerd. Alle middelen worden ingezet om geld op te halen.

Het optreden van het shantykoor loopt ten einde en maakt plaats voor de radio-uitzending. Mariah Carey knalt door de speakers op het plein.

Ook in het glazen huis is het druk en staat het vol met cadeaus en wordt de bak met donaties steeds voller. Confetti op de grond, kerstversiering, naar buiten zwaaiende DJ’s. “Nog maar acht uurtjes, het gaat hard!”
Bastiaan Meijer, een van de DJ’s, geniet met volle teugen van het Glazen Huis. Hij zwaait regelmatig naar buiten en kijkt heel er uit naar de  grootse afsluiting vanavond, waarbij hij hoopt mee te mogen doen met De Kraaien. “Ik vind De Kraaien gewoon tof. Ze zijn al een paar keer langs geweest bij mijn radio-uitzendingen en het is ontzettend leuk om mee te doen. Het zou tof zijn als ik een couplet mee mag doen en volgens mij gaat dat nog goed komen ook. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Het Nieuws wordt live voorgelezen door ‘hun eigen’ Pamela en wordt kort onderbroken door de DJ die mede wilde delen dat zijn moeder zojuist langskwam om geld te doneren.

De taak aan Erwin om een nieuwe tussenstand bekend te maken: €2450,-, met nog een paar uur te gaan. Het is pas de eerste editie, maar nu al legendarisch.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*